Un polițist a fost rănit și s-au tras focuri de armă pentru a opri un șofer în Capitală

11 martie 2017 15:33   Național
Ultima actualizare:

În noaptea de vineri spre sâmbătă (10 – 11 martie), în București, un polițist a fost rănit după ce a fost târât aproximativ 20 de metri de un șofer de 22 de ani care nu a vrut să oprească la semafor. S-au tras și focuri de armă pentru a-l opri pe tânăr.

Potrivit declarațiilor Poliției Capitalei, șoferul a refuzat să oprească la stop și să presinte documentele atunci când polițiștii i le-au cerut. Mașina tânărului a trebuit să fie imobilizată după ce a lovit alte două autoturisme și s-au tras focuri de armă în aer și s-a folosit un spray cu gaze lacrimogene pentru a-l opri pe șofer, precizează News.ro.

"În această dimineaţă (sâmbătă, n.r.) în jurul orei 3.00, un echipaj al Poliţiei Rutiere a observat un conducător auto care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului. În pofida faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta a continuat deplasarea", au declarat reprezentanții Poliției Capitalei.

Atunci când i s-au cerut actele la control, șoferul a devenit agresiv verbal și a demarat în timp ce polițistul a rămas agățat de oglinda retrovizoare și centura de siguranță a mașinii. S-a despins de automobil abia după 20 de metri. Polițistul a fost rănit și a trebuit transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Colegul acestuia a cerut ajutorul altor echipaje de poliție pentru a-l imobiliza pe șofer, informează sursa citată.

Mai multe