Un poliţist gorjean, campion la masaj în Peru

25 noiembrie 2021 6:18   Național
Ultima actualizare:

Performanţă inedită! Valeriu Cristian Bărbuică, poliţist de penitenciar în Târgu Jiu, a câştigat medalia de aur la un campionat internaţional de masaj care s-a desfăşurat tocmai în Peru, la 12.000 de kilometri faţă de casă.

Con­cursul s-a derulat în octombrie, la şase categorii, iar Valeriu Cristian Bărbuică a participat la două dintre acestea: Free-style şi Wellness & SPA. „La Campionatul Latino-American de Masaj au fost 98 de cocurenţi. Eu am reprezentat ţara alături de o colegă. La cele două categorii am câştigat medalia de aur şi m-am calificat în finală“, povesteşte Valeriu pentru adevarul.ro.

„Juriul notează de la tehnică până la uleiul pe care îl foloseşti. Unul dintre juraţi se afla pe pat şi acorda o notă de la 1 la 5, în funcţie de cum s-a simţit în timpul masajului. Am câştigat şi finala, fiind declarat cel mai bun maseur“, se mândreşte poliţistul.

Pentru a ajunge în Machu Picchu, gorjeanul a zburat de trei ori cu avionul.

„Am plecat cu maşina la Budapesta, de unde am luat avionul până la Paris. A urmat un alt zbor, de 13 ore, până în Lima, capitala Perului. Apoi am zburat cu un avion două ore, până în Cusco. Acolo am rămas o noapte, am mers două ore cu microbuzul până la prima gară, de unde am mai călătorit două ore cu trenul până la Machu Picchu“, detaliază campionul.

Valeriu a avut parte de o ex­perienţă incredibilă: „Machu Picchu se află la o altitudine de peste 3.600 de metri. În fiecare zi trebuia să iei o aspirină şi să bei ceai de coca, recomandat din cauza presiunii”. Poliţistul a încercat mâncarea tradiţională din Peru, inclusiv carnea de lamă.

Mai multe