Un profesor de religie din Arieșeni s-a culcat cu o elevă şi a lăsat-o însărcinată. Ce pedeapsă a primit

14 mai 2021 17:12   Național
Ultima actualizare:

Un fost profesor de religie la un liceu din Arieşeni, care a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă şi a lăsat-o însărcinată, a fost condamnat definitiv pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

Scandalul sexual în care a fost implicat fostul profesorul Traian Gligor, de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, a ieşit la suprafaţă în 2019 după ce bărbatul a fost de acord să facă un test pentru a stabili paternitatea, relatează Adevărul.  

Profesorul a lăsat-o însărcinată pe minoră în anul 2017, iar în 2018 fata a dat naştere copilului. Atunci ar fi existat la nivelul şcolii  o anchetă internă, în urma căreia profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Potrivit anchetei realizate de poliţie, eleva a mers de bunăvoie într-o cameră de internat care aparţinea liceului, unde profesorul de religie era cazat, şi a întreţinut relaţii sexuale cu acesta. În cele din urmă, bărbatul a recunoscut copilul care a primit numele său de familie. 

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv pe profesor, în 13 mai 2021, la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 10.000 de lei, daune morale către adolescentă. 

Citește mai multe despre caz accesând Adevărul 

Mai multe