Un român a fost condamnat în Franța după ce și-a amenințat părinții cu moartea

3 septembrie 2021 18:29   Național
Ultima actualizare:

Doi părinți români plecați în Franța au ajuns să ceară ajutorul poliției din Hexagon pentru a-l liniști pe fiul lor care amenința că îi omoară. Justiția a decis că tânărul de 30 de ani prezintă un mare pericol social și l-a condamnat la șase luni închisoare

Tânărul de 30 de ani se numește Ioan și este cunoscut drept o persoană violentă, dar nimeni nu bănuia că își va teroriza și părinții. Suspectul este născut în Germania și a mai fost condamnat la închisoare, printre altele, pentru violențe exercitate asupra partenerei sale, care au avut loc în perioada 21 iunie - 21 iulie 2019. Acuzat deja pentru fapte similare și în februarie 2018, el a primit în 2019, pentru atacurile la adresa femeii doi ani de închisoare scriu jurnaliștii de la stiridiaspora.ro.

De ce și-au reclamat părinții copilul

Pe 13 decembrie 2020, Ioan a fost eliberat din detenție. El a venit atunci să locuiască alături de părinții săi în localitatea Petite-Synthe, dar nu se înțelegea cu ei și îi amenința mereu cu acte de violență. Situația a devenit insuportabilă în luna mai a acestui an, când a început să-i amenințe că îi va ucide. Sătulă de atacurile tânărului și speriată că acesta ar putea face o grozăvie, mama sa a depus plângere și a cerut protecția autorităților franceze."Ne-a amenințat că ne dă foc la casă, cu motorină, blocând ușile ca să nu putem să ieșim. Voia să fim nevoiți să plecăm din casă“, a explicat femeia conform sursei citate. Instanța a deliberat și a decis să îl condamne pe tânărul violent la șase luni de închisoare pentru amenințări cu moartea la adresa părinților săi.

Citiți și

O fetiță de doi ani din Vaslui a ajuns la spital în stare gravă, rănită în timpul unui scandal între părinți

Tânăr din Iași, evacuat din casa familiei de tribunal după ce și-a bătut părinții

Mai multe