Un român a fost găsit mort după cutremurul din Italia

31 octombrie 2016 18:45   Național
Ultima actualizare:

Duminică dimineață, 30 octombrie, Italia a fost zguduită de un nou cutremur puternic, de 6,5 grade pe scara Richter, care a pus la pământ câteva localități. Autoritățile au anunțat că nu există morți, ci doar 20 de răniți, dar luni a fost descoperit un român mort.

Acesta a fost găsit în mașina sa, în care și dormise, speriat de replicile seismului. Românul de 56 de ani trăia în localitatea Accumoli, care a fost și epicentrul cutremurului de la finele lunii august, notează Mediafax. Cauza decesului nu a fost aflată încă, dar se vorbește despre un stop cardio-respirator.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația: „Ambasada României la Roma s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lângă autoritățile italiene cu privire la decesul unui cetățean român, care a survenit în cursul acestei dimineți, la 24 de ore după producerea seismului.  Cauza decesului urmează a fi stabilită în perioada următoare. Ambasada României la Roma este în contact cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență în vederea repatrierii”, se arată în comunicat.

Mai multe