Un român condamnat a evadat în Italia și a luat ostatic un fermier. Suspectul nu a fost încă prins

11 septembrie 2024 18:19   Național

Este alertă în Italia de patru zile după ce un român de 28 de ani condamnat la închisoare a evadat dintr-un spital. Pentru a-și asigura scăparea bărbatul a sechestrat un fermier de 60 de ani. Suspectul mai evadase acum trei ani dar a fost prins.

Infractorii români provoacă tot mai multe probleme autorităților din alte țări. Ultimul caz este al lui Denis Costel Străuneanu, un deținut roman care a evadat în urma cu patru zile din spitalul din Sessa Aurunca, un oraș de aproape 22.000 de locuitori din sudul Italiei 

Cum a evadat un deținut român dintr-un  spital italian 

Denis era încarcerat în inchisoarea de maximă siguranță Carinola. El a fost scos și dus de poliția penitenciară la o vizită medicală la cel mai apropiat spital deoarece acuza dureri mari la un picior.  

Străuneanu s-a prefacut în pușcărie cî a căzut rău și schiopatează, drept care a reușit sa obtina trimiterea la analize, mai precis o radiografie scriu jurnaliștii de la ilmattino.it. Odată ajuns la camera de urgență a unității medicale, românul a cerut să meargă la toaletă.  

Pentru că nu mai apărea a fost controlată baia și agenții care îl însoțeau au descoperit că Străuneanu a evadat, sărind pe fereasta deschisă.  

Românul evadat a luat ostatic un italian 

Decis cu orice preț să nu fie capturat, după ce a evadat, românul a atacat un fermier în vârstă de 60 de ani care locuieste in apropierea spitalului și pe care l-a luat ostatic. Apoi l-a forțat sub amenințarea unei șurubelnițe găsită în mașina victimei să îl conducă la Napoli. 

Pe drum fermierul și-a atacat răpitorul dar nu a reușit să scape, fiind rănit de român. Conform agenției italiene ansa.it, odată ajuns în apropierea orașului Napoli, Străuneanu i-a luat fermierului toți banii, telefonul și obiectele personale lăsându-l pe șosea. 

 Victima a raportat incidentul la politie și forțe de ordine impresionante au început imediat să-l urmareasca caute pe fugar, fiind blocată toată zona imprejurimile unitatii medicale si zonele din apropiere.  

Românul a mai evadat în 2021 

Denis Costel Străuneanu este considerat un infractor periculos deoarece a mai evadat și în august 2021 tot dintr-un spital dar de data aceasta din Pescara scrie corriere.it. A cerut și atunci să meargă la toaletă, a sărit pe geam și dus a fost împreună cu un complice.  

Până la urmă a fost prins și încarcerat în altă închisoare, cu regim mult mai dur. Nu a fost suficient pentru Denis Costel Străuneanu căci la prima ocazie a fugit iar, chiar dacă a trebuit pentru acest lucru să aștepte trei ani. 

Mai multe