Un român, printre cei mai periculoși violatori din Europa. Povestea grozăviilor lui Zeno

2 august 2020 16:42   Național
Ultima actualizare:

Zeno-Irinel Havîrneanu din comuna botoșăneană Mitoc a șocat la 45 de ani polițiile din trei țări. Individul este unul dintre cei mai feroce violatori și a atacat femei din Italia, Anglia și România. Condamnat pe viață în Marea Britanie, la aproape 12 ani în Italia, suspectul a fost prins la Suceava după ce a violat o fetiță de 13 ani.

Irinel Zeno Havârneanu a fost dat în urmărire de autoritățile italiene după ce, în 11 noiembrie 2007, a violat o localnică în Cagliari relatează ziaruldesuceava.ro. A fugit din Italia, iar Tribunalul din Cagliari l-a condamnat la 4.320 de  zile de închisoare pentru viol. Sentința a rămas definitivă pe 5 decembrie 2014, botoșăneanul fiind dat în urmărire internațională. Din Italia, violatorul a fugit în Marea Britanie, unde a comis alt viol soldat cu moartea victimei. A fost capturat, arestat şi condamnat la închisoare pe viață. În 2016, surprinzător, a fost eliberat condiționat, printr-un decret al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. A fost adus în România, unde era dat în urmărire internațională pentru trafic de persoane. A făcut trei ani de închisoare și a fost eliberat la începutul acestui an, în luna februarie și urma să fie extrădat în Italia unde urma să execute aproape 12 ani pentru viol. Surprinzător, autoritățile italiene nu l-au vrut și au cerut să execute pedeapsa în România. Până la rezolvarea formalităților, Zeno era liber iar bestia a profitat.

Ultima faptă a violatorului Zeno

În după amiaza zilei de 10 iulie, potrivit stiri.botosani.ro, Zeno Havîrneanu a abordat o minoră în fața blocului tinerei, situat în municipiul Suceava, zona Mărășești. Suspectul a convins-o pe fată în vârstă de 13 ani să-l conducă în apartamentul său, sub pretextul de a verifica instalația de apă. În interiorul apartamentului, bărbatul a agresat-o sexual pe minoră, amenințând-o cu moartea în cazul în care se opune. După ce și-a terminat treaba, individul a părăsit locuința minorei.”În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, autorul faptei a fost identificat şi prins, pe numele acestuia fiind luată, la data de 30.07.2020, măsura preventivă a reţinerii. În data de 31 iulie 2020, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, pe numele inculpatului fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria din Suceava potrivit stiri.botosani.ro

Citiți și

Un bărbat de 67 de ani, care a violat și filmat două fetiţe de 5 şi 6 ani, a fost arestat

Rudele băiatului care ar fi violat-o pe minora plină de sânge din Galați: «Dacă ne-o dau, noi facem logodna»

Mai multe