Un şofer de autobuz din Ploieşti a făcut infarct în timp ce se afla pe traseu

11 august 2021 10:23   Național
Ultima actualizare:

Un şofer de autobuz din Ploieşti a suferit un infarct chiar în timp ce se afla pe traseu. Pasagerii au intervenit și au apelat la 112, iar bărbatul a fost transportat la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Bărbatul de 59 de ani a simţit că i se face rău şi a oprit autobuzul în dreptul unei benzinării. Unul dintre călători a sunat la 112, iar la faţa locului a sosit o ambulanţă care i-a acordat primul ajutor. Șoferul a fost dus la spitalul județean, unde a fost operat de urgență.

Incidentul a fost făcut public de un lider al Companiei de Transport Public din Ploieşti. Acesta a lansat un apel pentru acordarea pauzei de caniculă prevăzută în lege. 

"Aviz domnului director al TCE, AGA, CA și consiliului local Ploiești… (...) Colegului nostru Luca Viorel (Cocomârla), șofer autobuz, i s-a făcut rău la volan (infarct din primele informații). Norocul participanților la trafic, dar și al călătorilor a fost că necazul a venit în timp ce era oprit în stație. Și acum, aș vrea să vă reamintesc că, în urmă cu câteva zile, tot pe această cale, am făcut un apel pentru a ni se acorda acea pauză de caniculă așa cum și legea o spune", a menționat bărbatul. Potrivit acestuia, șoferii nu au beneficiat de pauza prevăzută în lege din cauza "programului încărcat". 

"În toată această perioadă de caniculă, nimeni din personalul de bord nu a beneficiat de pauză de caniculă. Acest lucru coroborat cu programul încărcat (multe curse în programul de lucru), dar și cu alte probleme de serviciu duce la astfel de situații", a concluzionat liderul Companiei de Transport Public din Ploiești. 

Mai multe