Un stomatolog e noul manager al Maternității Ploiești

5 noiembrie 2014 14:06   Național
Ultima actualizare:

Medicul stomatolog Marius Andrei Dinu a fost numit manager interimar al Maternității Ploiești, după demisia fostului șef al instituției. Dinu îl înlocuiește pe Călin Boeru, după ce acesta din urmă a renunțat la funcție în urma scandalului izbucnit după ce o gravidă a fost trimisă, cu taxiul, de la Ploiești la Bucureşti şi a născut pe drum.

Marius Andrei Dinu (38 de ani) a fost numit, marţi, de conducerea Consiliului Judeţean Prahova, în funcţia de manager interimar al Spitalului de Obstetrică-Ginceologie din Ploieşti, scrie Mediafax. Mandatul său va avea o valabilitate de cel mult șase luni, timp în care va trebui organizat un concurs de management pentru conducerea unităţii medicale. Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a precizat că Dinu a fost numit manager interimar întrucât cunoaşte problemele spitalului, el deţinând anterior funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti. Totodată, Dinu a candidat pentru funcția de director al Spitalului Județean, însă fără succes.

Postul de conducere al maternităţii din Ploieşti a rămas liber după ce managerul acestei unităţi medicale, Călin Boeru, aflat în funcţie din 2006 şi care avea un contract de management valabil până în 2017, a demisionat la sfârşitul săptămânii trecute în urma scandalului izbucnit după ce o femeie care s-a prezentat la acest spital a fost trimisă cu un taxi la Bucureşti şi a născut pe drum un copil declarat mort.

Noul manager interimar este de profesie medic stomatolog, are un masterat şi este doctorand în ştiinţe medicale. A absolvit cursurile UMF „Carol Davila” din București și ale Facultății de Mamagement din cadrul Academiei de Studii Economice. Are un masterat în management politic și competențe în Implantologie.

O femeie în vârstă de 37 de ani, care în 15 octombrie a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă, având o sarcină de 32 de săptămâni, a fost trimisă cu un taxi la un spital din Bucureşti, femeia spunând că o asistentă a fost cea care i-a chemat taxiul. Pe drum, în dreptul localităţii Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Mai multe