Un tânăr de 22 ani a murit la Vama Veche. Alte patru persoane, în pericol de înec

10 septembrie 2023 17:18   Național
Ultima actualizare:

Un tânăr de 22 de ani scos din mare de salvatori a murit, duminică, 10 septembrie, la Vama Veche. Potrivit ISU și SAJ Constanța, tânărul fusese scos din valuri inconștient, iar alte cel puțin patru persoane erau în pericol de înec.

Băiatul de 22 de ani a murit în Vama Veche

Salvatorii constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident la Vama Veche. Cel puțin 4 persoane erau în pericol de înec și au fost salvate. Un tânăr de 22 de ani a fost, însă scos din valuri inconștient, scrie Observatornews.ro. Medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, fără succes. Pacientul nu a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost declarat decedat.

Un copil român de 8 ani a murit înecat

În luna august, un băiat în vârstă de opt ani, din România, a fost găsit înecat în mare, în apropiere de stațiunea Elenite din Bulgaria.

Băiatul de opt ani a intrat în mare împreună cu mama și fratele său mai mic. La un moment dat, curenții l-au tras în larg pe copil, cu salteaua, mama lui nemaiputând să-l țină. Aceasta și-a cărat al doilea copil la mal și a cerut ajutorul oficialilor aflați pe jet ski-urile din apropiere. Aceștia au ajuns la salteaua care era purtată în larg și au constatat că copilul se înecase.

Alt turist care a murit înecat, în Jupiter

Recent, bărbatul a murit în stațiunea Jupiter, după ce a ignorat avertismentele salvamarilor și a intrat în apă deși era arborat steagul roșu. Inițial, salvamarii l-au atenționat să nu intre în apă, dar acesta a așteptat ca salvatorii să-și încheie programul și să plece. Bărbatul a fost tras în apă de curenți.

Cei care se aflau pe plajă au apelat 112, dar intervenția a fost riscantă, din cauză că marea era foarte agitată. Corpul bărbatului a fost recuperat și adus la mal cu un skijet. Resuscitarea nu a avut succes.

Mai multe