Un tei plantat de un timişorean când i s-a născut copilul, salvat de la tăiere

30 aprilie 2021 9:24   Național
Ultima actualizare:

Un tei înalt de 12 metri, plantat de o familie din Timişoara în faţa casei chiar în ziua în care li s-a născut copilul, a fost mutat cu succes într-un parc. Arborele, la fel ca şi alţii din zonă, a fost salvat de la tăiere, întrucât locul în care era acum s-a transformat în şantier de construcţii.

Operaţiunea, care a fost planificată de mai multe săptămâni, a început marţi, prin mutarea a şase copaci valoroşi şi va continua şi în următoarele zile. Transportul teiului de 12 metri, care cântărea cu tot cu balot în jur de 30 de tone, n-a fost simplă deloc, scrie adevarul.ro. A fost nevoie de buldozer, de o macara de 18 tone, blocarea circulaţiei, mutarea unor cabluri şi refacerea branşamentului de apă. 

„Când s-a născut fiica noastră, am plantat în faţa casei un tei. În urmă cu câteva luni au început lucrările de reabilitare a străzii, pomii existenţi ar fi urmat să fie tăiaţi şi alţii plantaţi conform proiectului. Pentru noi, teiul era cel mai valoros, aşa că am făcut o solicitare pe aplicaţia mobilă a Primăriei Timişoara. Solicitarea a ajuns la Direcţia de mediu şi au fost începute demersurile pentru salvarea teiului”, a povestit Florin Ciocan, timişoreanul care locuieşte pe Calea Bogdăneştilor. 

Întreaga operaţiune a fost planificată de conducerea Primăriei Timişoara şi Direcţia de Mediu. Mutarea copacilor în noul parc a fost realizată cu sprijinul executantului şi al Societăţii de Transport Public din Timişoara, cu supervizarea Direcţiei Tehnice. 

Mai multe