Un timişorean circulă cu o maşină folosită de Armata Roşie în războiul din Afganistan - FOTO

25 august 2012 10:46   Național
Ultima actualizare:

Pe străzile din Timişoara poate fi zărit un vehicul care atrage atenţia prin culoarea kaki aidoma maşinilor de armată. Maşina de fabricaţie sovietică, marca UAZ

(Ulyanovsky Avtomobilny Zavod), are o poveste inedită.

Vezi aici GALERIE FOTO

Proprietarul, Ion Vasile, cameraman la studioul TVR Timişoara, povesteşte că maşina a fost folosită în războiul din Afganistan, de către trupele sovietice. Dotarea militară de după retragerea Armatei Roşii, care s-a fost încheiată în 1989, a fost vândută.

„Această maşină a fost în posesia ruşilor, în Afganistan. După retragerea armatei, a fost cumpărată de un cetăţean din Republica Moldova. Se ştie că în armatele sovietice au fost recrutaţi mulţi moldoveni. În România a ajuns abia în 1993”, a spus Ion Vasile.

Maşina de teren UAZ are un motor de 2.500 cmc, pe benzină. Primul proprietar din România i-a schimbat motorul pentru că consuma prea mult. „Acum are motor de Ford Scorpio. Dar în rest totul e original. Merge fără probleme. Eu am cumpărat-o cu 3.200 de euro. Merg cu ea şi la pescuit, e 4X4, vara se dă jos prelata şi nu ai probleme”, a mai declarat Vasile.

Mai multe