Un violator eliberat prin Legea recursului compensatoriu a agresat sexual o femeie în plin centru

2 noiembrie 2017 20:49   Național
Ultima actualizare:

Un condamnat pentru viol care a stat în penitenciar în ultimii 9 ani a atacat o femeie şi a violat-o la doar trei zile de la momentul în care a fost liberat în baza Legii recursului compensatoriu. S-a întâmplat în sectorul 2 din Capitală.

Marius Florin Georgescu ( 32 de ani) a ajuns înapoi în spatele gratiilor la doar câteva zile de la momentul în care a fost liberat din penitenciar pe motiv că a fost deţinut în condiţii improprii. Fusese închis în urmă cu 9 ani după ce a fost găsit vinovat de violarea unei fetiţe de doar 13 ani. Nu a învăţat nimic din experienţa trăită în închisoare, iar acum se află în arest tot pentru viol. La doar trei zile de la momentul în care a părăsit penitenciarul în baza recursului compensatoriu, Georgescu a atacat şi violat o femeie de 33 de ani în zona Calea Moşilor, din sectorul 2, potrivit Adevărul. Poliţiştii responsabili de efectuarea anchetei au declarat faptul că bărbatul i-a furat femeii banii şi telefonul mobil. Persoana agresată le-a povestit şirul evenimentelor şi a menţionat că evenimentul a avut loc la scurt timp după ce  părăsit un club aflat în sectorul 2. Bărbatul ar fi apărut de nicăieri şi ar fi întrebat-o dacă o poate însoţi în drumul spre casă. Ajuns cu victima în apropierea casei acesteia, a bruscat-o şi a agresat-o sexual, ulterior sustrăgându-i telefonul mobil şi o sumă necunoscută de bani. 

Nu este prima faptă de acest fel săvârşită de Georgescu. El a ajuns în 2008 în penitenciar după ce a fost găsit vinovat că a violat o fetiţă de 13 ani. Ar fi obligat-o pe Veronica C., o fată a străzii, să întreţină raporturi sexuale cu el „prin constrângerea morală a minorei şi profitând de imposibilitatea ei de a se apăra”, conform Adevărul.

Mai multe