Unei femei i s-a făcut avort la lumina telefonului

12 decembrie 2019 15:03   Național
Ultima actualizare:

În 2019, încă mai auzim de practici rudimentare în sălile de operaţie. La Piteşti, o femeie a făcut o întrerupere de sarcină, medicul ginecolog folosind în lipsa unei lămpli, lumina de la lanterna telefonului mobil. Ginecologul este cercetat disciplinar şi pentru glumele neadecvate pe care le-ar fi făcut cu pacienta în timpul intervenţiei chirurgicale.

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este cercetat disciplinar după ce a făcut un avort la lumina telefonului, în condițiile în care becul lămpii s-a ars. Pacienta a fost deranjată mai mult de glumele medicului. Ea susține că lampa din sala de operație nu mergea, astfel că doctorii au improvizat și a fost operată cu ajutorul lanternei de la telefon. "I-am spus că am hemoragie şi că trebuia să ajung la un consult de medic specialist, să-mi confirme sarcina. Şi dânsul mi-a zis că: «Drept azi? Dar drept astăzi te-ai gândit? Şi exact acum când ai hemoragie? Uite, trebuie să-ţi fac chiuretaj că s-a desprins»", a declarat femeia, potrivit observator.tv.

În spital se desfăşoară o anchetă internă

Directorul medical al SJU Pitești, Costin Ștefan, a declarat pentru Mediafax că a fost începută o anchetă internă, iar un ginecolog este cercetat discplinar. „În timpul unui chiuretaj s-a ars un bec în cabinet. La momentul respectiv a găsit soluția cea mai bună, a recurs la lumina de la lanterna telefonului. A făcut un bine, a putut continua actul operator. A fost declanșată o anchetă internă, este cercetat disciplinar. Ne-am autosesizat”, a declarat Ștefan.

Potrivit acestuia, femeia care a suferit avortul nu a fost atât de deranjată de lumină, cât de comportamentul și limbajul medicului, care a făcut tot felul de glume neadecvate.Ginecologul este un doctor „tânăr, dar cu suficientă experiență”, a afirmat directorul medical al SJU Pitești.

Mai multe