Universitatea de Medicină din Bucureşti suspendă cursurile, examenele şi practica studenţilor, până în 31 martie

8 martie 2020 16:02   Național
Ultima actualizare:

Universitatea de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti a decis, duminică, suspendarea cursurilor, practicii şi examenelor, până în 31 martie, pentru a reduce infectarea cu coronavirus.

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, întrunit, duminică, în regim de urgenţă, a anunţat suspendarea cursurilor şi lucrărilor practice, precum şi a examenelor pentru toţi studenţii,  începând cu data de 09.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, potrivit unui anunţ pe site-ul universităţii.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

În România au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu coronavirus. 

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.

Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, precum şi vizitele aparţinătorilor.

Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.

Mai multe