Unul dintre tinerii înecați în Siret a murit încercând să-și salveze prietenii. Doi dintre ei erau frați: „N-a mai rămas niciunul”

2 august 2021 19:41   Național
Ultima actualizare:

Cinci adolescenți au murit duminică înecaţi în râul Siret. Tinerii aveau între 14 şi 18 ani şi au mers într-un sat vecin, din județul Bacău, la scăldat. „Aventura” lor s-a sfârșit însă tragic, din nefericire.

O persoană a anunţat, la 112, că cinci tineri din comuna Filipeni, județul Bacău, n-au mai ajuns la mal după ce au intrat în râul Siret. Au fost scoși din apă de pompieri, însă n-au mai răspuns manevrelor de resuscitare, murind înecați. Doi dintre ei erau frați. 

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știu să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa. Astea erau biciclete lor, bicicletele copiilor”, a declarat unchiul celor doi pentru protv.

„Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt”, a declarat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Unul dintre tineri a murit încercând să-i salveze pe ceilalți

Tatăl unuia dintre tineri, al lui Claudiu, a explicat că i-a permis acestuia să plece cu prietenii săi cu condiția să nu intre în apă, pentru că nu ştia să înoate. Băiatul ar fi ascultat sfatul tatălui, însă a intrat în apă atunci când a văzut că prietenii lui sunt în pericol, încercând să îi salveze. Din nefericire, acesta a fost și sfârșitul lui.

Alexandru, unul dintre supravieţuitori, spune că scenele s-a derulat foarte repede. La scăldat s-au dus în total 8 prieteni, însă 5 dintre ei și-au pierdut viața în mod tragic, înecându-se.

„Am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei. Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam”, a povestit Alexandru, pentru sursa anterior menționată.

Mai multe