UPDATE Radu Stroe: «Ştim cine a vandalizat maşina ministrului culturii»

18 octombrie 2013 5:01   Național
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, în urmă cu câteva minute, că a fost identificată persoana care, ieri seară, a spart luneta maşinii în care se afla ministrul culturii.

UPDATE ORA 14.28. Şaisprezece persoane implicate în incidentul în care ministrul Daniel Barbu a fost agresat au fost identificate, a anunţat vineri şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu. Cinci au fost deja audiate, fiind identificaţi şi martori care pot furniza informaţii despre incident.Mihai Pruteanu a spus, într-o conferinţă de presă, că persoana care a spart cu braţul luneta maşinii în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost identificată, urmând a fi audiată.Şeful Poliţiei Capitalei a precizat că ministrul Culturii nu a dorit să depună plângere în urma incidentului. El a mai spus că în prezent se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul, ancheta fiind derulată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

"Ştim cine a dat cu sacul cu monede în maşină. Este vorba despre un act premeditat, şi nu despre un gest spontan. Au fost reţinute, azi-noapte, în jur de 20 de persoane pentru audieri", a declarat Radu Stroe.

Luneta maşinii în care se afla ministrul Daniel Barbu a fost spartă de protestatari (captură: B1TV)

Joi seară, maşina ministrului culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată de manifestanţii care protestau în centrul Capitalei împotriva proiectului Roşia Montană.

Mai multe