UPDATE Se întâmplă acum: furtuni şi vânt puternic. Vezi pentru ce zone e avertizarea!

18 septembrie 2013 9:33   Național
Ultima actualizare:

UPDATE Este „cod galben” de  vânt puternic, până la ora 18.30, în jumătatea estică a judeţului Ialomiţa, inclusiv municipiul Slobozia, în sudul şi estul judeţului Călăraşi, inclusiv municipiul Călăraşi, în sudul judeţului Giurgiu, precum şi în cea mai mare parte a judeţului Teleorman. Sunt aşteptate intensificări ale vântului ce pot atinge şi 65-70 km/h.

Până la ora 20.00, rafalele de vânt vor depăşi 55 km/h, în judeţele Alba şi Sibiu, inclusiv zona montană. De asemenea, în zona de sud-vest a județului Constanța sunt aspteptate intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale ce pot atinge și depăși 55 -60 km/h.

Meteorologii au emis avertizare imediată (nowcasting) de furtuni cu rafale puternice de vânt pentru jumătatea de sud a judeţului Vâlcea, inclusiv municipiul Drăgăşani, local în judeţul Dolj, inclusiv în Craiova.

Avertizarea este valabilă până la ora 17.00.

Se estimează că viteza vântului va ajunge 70-80 km/h.

La această oră, este „cod galben” şi în alte 19 judeţe, din nordul, estul şi centrul ţării, de ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, valabil până la ora 15.00.

Mai multe