UPDATE Televiziunea lui Dan Diaconescu a început să emită online

28 ianuarie 2013 9:35   Național
Ultima actualizare:

UPDATE. Dan Diaconescu a depus, astăzi, la Parchetul instanţei supreme o plângere la adresa membrilor CNA, pe care îi acuză de abuz în serviciu în legătură cu deciziile de retragere a licenţei de emisie a OTV şi de amendare după închiderea postului. Avocatul care l-a însoţit pe Dan Diaconescu la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a declarat că plângerea vizează abuzul în serviciu de care s-ar face vinovaţi preşedintele şi membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului în cazul deciziei de a retrage licenţa OTV şi a dispoziţiei de amendare a acestuia după închiderea postului.Dan Diaconescu a declarat că, în timpul şedinţei din 22 ianuarie, membrii CNA ştiau de faptul că nu pot suspenda tipul de licenţă pe care îl are OTV şi, cu toate acestea, au hotărât închiderea postului.

La mai puţin de o săptămână de când i-a fost retrasă licenţa audiovizuală, Dan Diaconescu a intrat din nou în direct cu publicul său, de această dată pe internet, pe site-ul www.otv.com.ro.

Emisia OTV a fost întreruptă în 22 ianuarie, în jurul orei 18.40, după ce CNA a retras, în şedinţa din aceeaşi zi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. CNA nu are în atribuţii, însă, şi reglementarea internetului din România.

CNA a retras licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite în audiovizual.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, actualul preşedinte al CNA.

Mai multe