Urs, lovit în plin de mașină. Animalul a agonizat 18 ore pe șosea

17 noiembrie 2019 11:14   Național
Ultima actualizare:

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane. Incidentul s-a petrecut la ieşirea din localitatea Praid. Minorul aflat în maşină a suferit un atac de panică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit. "În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate", a spus Gheorghe Filip.Perimetrul a fost asigurat de poliţişti şi jandarmi, la faţa locului aflându-se autorităţile competente care urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte animalul rănit. Ursul s-a aflat în agonie timp de 18 ore, însă autoritățile nu au luat nicio măsură în acest sens. În cele din urmă, animalul a fost tranchilizat și eutanasiat. 

”Medicul veterinar a fost acolo și a constatat că animalul nu mai are șanse la viață și trebuie să se ia o măsură în acest sens. Suntem dotați și cu un utilaj de tip volă, pentru a interveni. În aceaste 16 ore am făcut tot ce ține de competența noastră”, a spus Gheorghe Filip, purtător de cuvânt.

Reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor au reacţionat dur după acest incident.  

”E o acțiune criminală. Poliția sper să facă o anchetă și să îi tragă la răspundere și pe medicii veterinari. Nu există nici garduri de protecție la șosea. Dacă aveam o poliție a animalelor, așa cum e și în altă parte, animalul era salvat. Am făcut nenumărate demersuri”, a spus Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor.

Mai multe