Va ieşi din puşcărie în 2035. L-a înjunghiat în gât, apoi a violat-o pe concubină lângă cadavru

2 noiembrie 2016 17:41   Național
Ultima actualizare:

Criminalul şi-a aflat pedeapsa! Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar în care a fost judecat Cătălin Durai. Bărbatul de 38 de ani a fost acuzat că l-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit pe un amic de pahar, după care a violat-o pe concubină lângă cadavru. Criminalul a plecat apoi, luând din locuinţa victimelor un aparat de radio şi 140 de lei. Asasinul a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

O crimă de o cruzime rară, comisă în luna aprilie a acestui an, i-a pus în alertă pe poliţiştii din Timiş. Alarma la 112 s-a dat după ce un bărbat de 52 de ani a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit, într-un apartament de pe strada Labirint din Timişoara. La scurt timp, autorul crimei a fost identificat în persoana lui Cătălin Durai, care a şi fost arestat preventiv. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, iar ancheta avea să scoată la iveală detalii înfiorătoare.

Toţi trei erau beţi

Potrivit datelor din rechizitoriu, totul a început în seara zilei de 7 aprilie 2016, când criminalul şi concubina bărbatului ucis au băut câte trei beri în Piaţa 700 din Timişoara. În drum spre apartamentul în care au mers pentru a continua să bea, femeia şi Durai au oprit la un alt local, unde s-au întâlnit şi cu victima. Femeia a declarat că, la sosirea în apartament,  toţi trei erau deja beţi, dar au continuat să consume alcool.

Cuţitul s-a rupt

La un moment dat, cei doi bărbaţi au început să se certe, iar Durai a luat un cuţit de pe masă şi l-a înjunghiat de mai multe ori în gât. Necropsia a scos la iveală că victima a murit după ce a fost lovită de zece ori cu cuţitul. De asemenea, ancheta a arătat că, în timpul agresiunii, cuţitul folosit de criminal s-a rupt, acesta punând mâna pe un al doilea cuţit.

Un aparat de radio şi 140 de lei

Femeia a încercat să intervină în apărarea concubinului, fiind şi ea tăiată la mână cu cuţitul. După fapta îngrozitoare, criminalul a legat-o de mâini cu o bluză de pijama, apoi s-a dus în baie, s-a spălat şi s-a schimbat cu haine curate găsite în casă. După ce a revenit în cameră, Durai a violat-o pe femeie chiar lângă cadavru, după care a plecat din casă cu un aparat de radio (pe care l-a vândut ulterior cu suma de 80 de lei) şi cu 140 de lei, luaţi din buzunarul victimei. Femeia a declarat că n-a opus rezistenţă de teama criminalului, care şi-a recunoscut toate faptele de care este acuzat.

Judecătorii Tribunalului Timiş l-au condamnat pe Cătălin Durai la 19 ani de închisoare pentru omor, viol, loviri şi furt. 

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Mai multe