Vacanța s-a terminat! Începe coșmarul întoarcerii acasă

2 ianuarie 2018 13:44   Național
Ultima actualizare:

Printre cei care petrec Revelionul la munte ar trebui să fie mai mulți care să-și pună o anume dorință la cumpăna dintre ani. Poate așa se va împlini visul românilor de a avea un drum mai lin spre casă. Deocamdată, lucrurile rămân cum le știm: haos de nedescris pe Valea Prahovei, pe drumul dinspre munte spre Capitală.

Au plecat pe rând la munte, dar se întorc toți odată. Românii care au ales ca destinație de vacanță Valea Prahovei au mari probleme pe drumul de întoarcere. Conform Centrului Infotrafic al Poliției Române, se circulă cu dificultate pe Drumul Național 1, între Predeal și Comarnic. Valorile de trafic au crescut de la oră la oră. Conform aplicației online Waze, folosită de foarte mulți șoferi români, drumul de 147 km între Predeal și București se parcurge în trei ore și jumătate. Asta dacă pe traseu nu intervine nici un incident rutier.

La orele prânzului, șoferii se deplasau în coloană, între Predeal și Breaza, cu o viteză medie de 44 km/h. Deși au urmat sfatul Poliției, șoferii nu au găsit condiții prea bune nici pe varianta ocolitoare - DN1A. Aici, viteza de deplasare este puțin mai mare, însă traseul este mai dificil, din cauza succesiunii de serpentine. Cei care au fost la munte pot alege și drumul prin Bran – Moeciu – Valea Mare –Pravăț -  Stoenești – Bâldana – București sau din Brașov, spre Pitești și București (DN 73 – A1).  

„Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă”, spun reprezentanții Centrului Infotrafic.

Sursă foto: indieframe.com

Mai multe