Vaccinare anti Covid-19: ”La sfârşitul primei săptămâni din februarie, vom fi cu stocul la zero”

22 ianuarie 2021 11:22   Național
Ultima actualizare:

Coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi seară, că până în 8 februarie sunt programate 500.000 de persoane, iar primele două săptămâni din februarie ”vor fi complicate”, pentru că cererea depășește mult posibilitățile pe care le are țara noastră acum.

”După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare – împreună cu tranşele care urmează să vină - pentru a asigura atât persoanele programate cât şi rapelul”, a afirmat, joi seară, Valeriu Gheorghiţă, la B 1 TV. 

Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin. 

”Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranşe – 180.000 de doze pentru că se  recuperează deficiul de săptămâna trecută. Pfizer îşi onorează livrările săptămânale. (...) În momentul de faţă sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză şi care fac rapelul în această perioadă. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. La sfârşitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul la zero”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă. 

Valeriu Gheorghiță: ”Cererea depășește cu mult posibilitatea de vaccin pe care o avem astăzi”

Acesta a apreciat că primele două săptămâni din februarie ”vor fi complicate”. 

”Este clar că cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aş vrea să asigur că ne dorim şi noi să creştem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil”, a mai afirmat Gheorghiţă, menţionând, însă, că suntem condiţionaţi de numărul de doze de vaccin pe care le avem. 

Gheorghiţă a precizat că, dacă va fi aprobat şi vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea creşte. 

Citește și:

Angela Merkel: ”Până la sfârşitul verii vom vaccina fiecare german”

Toate dozele de vaccin anti Covid-19 din Petroșani, distruse în prima zi de vaccinare. Ce s-a întâmplat

Mai multe