Vaccinurile anti Covid-19 pe bază de ARn modifică sau nu ADN-ul? Ultimul anunț al Ministerului Sănătății

18 ianuarie 2021 12:55   Național
Ultima actualizare:

Sunt controverse legate de vaccinurile anti Covid-19! Acestea nu conțin virusul SARS-CoV-2, ci sunt făcute pe bază ARn. Astfel că cei neștiutori spun că ar modifica ADN-ul. Iată ultimul anunț al Ministerului Sănătății cu privire la acest aspect!

”Vaccinurile pe bază de ARn mesager împotriva Covid-19, dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Specialiștii au explicat foarte clar faptul că ARn-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARn-ul virusului SARS-CoV-2, care are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici.

ARn-ul este o moleculă care nu se poate integra în ADN-ul uman

”ARn-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike”, au precizat autoritățile.

Vaccinurile împotriva Covid-19 folosite în România și în Uniunea Europeană, produse de Pfizer-BioNTech și Moderna, nu conţin virusul.

Prin urmare, vaccinarea nu poate determina infectarea cu noul coronavirus și apariția bolii.

Citește și: 

EXCLUSIV Ce scrie în broșura informativă despre vaccinul anti Covid-19, care va ajunge în biserici

Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinul anti-COVID-19. Cum explică CNAS

Mai multe