Vadim Tudor, asasinat? Ar fi primit ameninţări înainte de moarte
Corneliu Vadim Tudor a fost un personaj imcomod pentru multă lume. Declaraţiile lui controversate au provocat reacţii dure din partea multora, persoane publice sau simpli oameni care nu erau de acord cu Vadim Tudor. Totuşi, se pare că fostul senator ar fi fost ameninţat înainte de moarte, ceea ce ridică semne de întrebare.
Cu toate acestea, multe afirmaţii făcute de Vadim Tudor nu au cauzat probleme majore şi reacţiile nu l-au pus fizic în pericol. Însă un site susţine că fostul lider PRM ar fi fost asasinat, tocmai datorită convingerilor sale, conform emisiunii "Acces Direct", de la Antena 1. Blogul respectiv susţine că mesajele lui recente, împotriva refugiaţilor sirieni care vin în Europa şi a contruirii unei moschei în Bucureşti, i-au fost fatale.
"Era un mare pericol pentru cei pe care îi ataca", a spus doctoriţa Monica Pop, aflată în platoul emisiunii, pentru a dezbate subiectul.
Pe biroul lui s-a găsit o foaie cu un mesaj de ameninţare la adresa lui Vadim Tudor, care ar face plauzibilă varianta asasinatului, mai susţin reporterii Acces Direct.
"Cum ai vândut dumneata şi surorile tale o societate plină de datorii la un irakian care nu există? Vrei toate rudele în puşcărie?", spune mesajul.
Se pare că Vadim Tudor chiar a făcut plângere la poliţie, dar încă nu se ştiu mai multe detalii. De atfel, nu ar fi prima dată când fostul senator a fost ameninţat.
"Da, ştiam că primea. Ştiam din ce auzeam când vorbea la telefon, în casă. El ne ferea de răutăţi. Mai vedeam şi noi mesajele în telefon, ne mai uitam să vedem ce şi cum. El nu ne spunea", a spus Eugenia, fiica cea mică a lui Vadim Tudor.
4.000 de oameni au venit la înmormântare
Corneliu Vadim Tudor a murit luni (14 septembrie), în urma unui infarct. Fostul lider PRM avea 65 de ani. Trupul lui a fost depus de marţi la Biserica Sf. Gheorghe Nou, unde mii de oameni au venit în pelerinaj să îşi ia rămas bun de la Vadim. Aproximativ 4.000 de oameni au venit joi (17 septembrie) la înmormânatarea "tribunului" care a avut loc la Cimitirul Ghencea Civil. Sicriul a fost purtat pe umeri de către militari. Slujba a început la ora 11.30 și a fost oficiată de un sobor de 16 preoți.