Valurile mării fac victime. O fată a murit înecată, iar un tânăr e dat dispărut la Costinești

8 august 2015 11:52   Național
Ultima actualizare:

Weekend negru la Costinești. O fată și-a pierdut viața după ce a fost înghițită de valuri, iar un tânăr e căutat și în acest moment de salvamari, după ce vineri a intrat în apă și nu a mai ieșit. O a treia persoană, o tânără, a fost salvată in extremis de un bărbat, după ce a strigat disperată după ajutor.

O tânără și-a pierdut viața sâmbătă dimineața, în jurul orei 5.00, când a intrat în mare. Apa era agitată, iar fata nu a putut lupta cu valurile. O oră mai târziu, salvamarii i-au găsit trupul inert, pe care l-au depus la morga din Mangalia. Salvamarii au interzis accesul turiștilor în apă din cauza valurilor mari și a pericolului de înec.

Altă tragedie s-a petrecut cu o zi în urmă, tot la Costinești. Doi tineri s-au aventurat vineri în apele agitate ale Mării Negre, în zona Golfului Francezului din Costinești, ignorând faptul că acolo nu există o plajă amenajată, nici salvamari. Cei doi, o fată și un băiat, se aflau pe o saltea pneumatică, însă un val le-a răsturnat pluta. Fiindcă nu știa să înoate, fata a strigat disperată după ajutor. Un bărbat din zonă a sărit și a ajutat-o să iasă din apă, însă nu a reușit același lucru și în cazul tânărului care o însoțea.

Pentru căutarea lui au fost mobilizați salvamarii și scafandrii de la ISU Dobrogea. Din nefericire, acesta nu a putut fi găsit ieri, motiv pentru care acțiunea de căutare a fost reluată în această dimineață, scrie Mediafax.

Mai multe