“Vampirul”, 27 de ani de puşcărie. De ce e ţinut în lanţuri la Gherla

24 august 2017 16:44   Național
Ultima actualizare:

Ani grei de temniţă! Dorin Sima (36 de ani), care şi-a petrecut mai bine de jumătate de viaţă în închisoare, a primit o pedeapsă aspră. Temutul infractor, poreclit “Vampirul”, a fost condamnat la 26 de ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după ce a jefuit o bancă din Bistriţa.

A fost nevoie de o săptămână ca banditul să fie capturat. Mai mult, individul l-a împuşcat în braţ pe şeful de la Investigaţii Criminale. Instanţa a decis ca “Vampirul” să plătească şi 100.000 de euro daune morale poliţistului rănit.“Nu mişcaţi, este un jaf!”Pe 5 iulie 2016, Dorin Sima, un recidivist periculos care ieşise din închisoare în 2012, a jefuit o filială a băncii Raiffeisen din Bistriţa. Potrivit martorilor, atacatorul a intrat în bancă şi s-a aşezat la coadă în spatele unei femei care venise să-şi plătească rata. La scurt timp, bărbatul a ridicat un pistol şi a spus: „Nu mişcaţi, este un jaf!”.  Fără să ezite, “Vampirul” i-a pus pistolul la cap casierei şi i-a cerut să pună toţi banii pe care îi are într-un rucsac. Femeia s-a conformat, iar în mai puţin de un minut bărbatul se “evapora” din bancă, având asupra sa în jur de 19.000 de lei. Femeia care se afla în faţa bărbatului la coadă a reuşit să fugă din bancă, a mers la vânzătoarea unei tonete de ziare şi a rugat-o să alerteze poliţia.Glonţ în braţ

“Vampirul” a fost prins o săptămână mai târziu, fiind localizat, se pare, cu ajutorul celor de la SRI. Dorin Sima a fost găsit într-un cartier rezidenţial din Bistriţa, unde încerca să închirieze o casă. În timpul operaţiunii de capturare, întreg cartierul a fost împânzit de poliţişti şi accesul a fost interzis. Dorin Sima a încercat să scape urcând la etajul casei respective, însă a fost urmărit de şeful de la Investigaţii Criminale, Paul Andreica. Între cei doi a avut loc un schimb de focuri de armă, iar poliţistul a fost nimerit de un glonţ în braţ. Transportat de urgenţă la Târgu Mureş, Andreica a avut nevoie de mai bine de jumătate de an pentru a-şi recupera funcţionalitatea braţului.  

Daune morale: 100.000 de euro

În septembrie 2016, Dorin Sima era trimis în judecată pentru ultraj, tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud l-au condamnat pe Dorin Sima la 26 de ani şi 8 luni de închisoare şi la plata a 100.000 de euro, daune morale poliţistului împuşcat. De asemenea, magistraţii au hotărât ca poliţistul să primească 12.000 de lei daune materiale.   Banca pe care a jefuit-o Dorin Sima s-a constituit parte civilă, cerând daune de 6.600 de lei.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată deja de infractor, iar sentinţa definitivă va fi pronunţată de Curtea de Apel Cluj în noiembrie. În prezent, “Vampirul” se află încarcerat în Penitenciarul Gherla. Individul a semănat spaima inclusiv în puşcărie, după ce a început să îi ameninţe pe gardieni. Aceştia au ajuns să îl ţină chiar în lanţuri, pentru a elimina orice pericol!   

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Mai multe