Vanghelie, o oră în stradă cu mobilul la ureche

7 iulie 2016 21:17   Național
Ultima actualizare:

Acuzat că a înfiinţat un grup mafiot la primăria pe care o păstorea, Marian Vanghelie nu mai caută locuri discrete pentru afacerile prin telefon. Mai nou, cea mai bună ascunzătoare e în văzul lumii.

Viaţa lui Marian Vanghelie a luat o turnură neaşteptată. De la primarul considerat de neînlocuit la sectorul 5, care-şi rotunjea discret veniturile cu comisioane grase din contracte publice, a ajuns un politician de mâna a doua, hăituit de instanţe, dar la fel de popular. Clasat al treilea la alegerile locale din 5 iunie, cu 15,65% din voturi, Vanghelie a lăsat discreţia la o parte şi se afişează tot mai mult în public. Zilele trecute a fost surprins de fotoreporterii Click! vorbind o oră la telefonul mobil în Piaţa Unirii, una dintre cele mai zgomotoase intersecţii din oraş. Aici, şi dacă te ascultă serviciile secrete, n-ar înţelege nimic ce vorbeşti la telefon din cauza zgomotului infernal produs de maşini. La orele de vârf, nivelul zgomotului ambiental atinge valori de 80-83 de decibel. Ce altă „ascunzătoare”, în văzul lumii, poate fi mai bună? Dovada că nu era o convorbire pentru urechile tuturor e că Vanghelie şi-a lăsat bolidul, un Mercedes S, cu şofer cu tot, la o sută de metri distanţă. Imaginea cu Vanghelie pe trotuar, într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din București, a stârnit reacții diferite în rândul „muritorilor de rând”. Polițiștii l-au salutat respectuos, oamenii străzii i-au întins mâna pentru un „comision” gras, iar taximetriștii, intrigați de prezența în stradă a „primarului care nu mai este”, s-au oferit să-l ducă unde are treabă, crezând că ancheta DNA l-a lăsat și fără mijloc de locomoție.

Click! spune

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv (14 martie 2015) pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. La 10 iulie 2015 e trimis în arest la domiciliu. Din decembrie 2015 este sub control judiciar. A candidat la alegerile locale din partea Partidului Dreptăţii Sociale, însă nu a reuşit decât o clasare pe locul III. 

Mai multe