Vanghelie: "Ponta e în stare să se facă preş în faţa lui Iohannis"

17 ianuarie 2015 11:04   Național
Ultima actualizare:

Marian Vanghelia a continuat atacurile la adresa lui Victor Ponta, pe care l-a taxat dur pentru atitudinea pe care o are acum faţa de Klaus Iohannis.

Fostul vicepreşedinte PSD a fost invitat la Digi24 vineri seară, unde a explicat că îl respectă pe Iohannis şi a declarat că nu l-a agreat niciodată pe Victor Ponta.

"Orice om, când câștigă alegerile, trebuie să îl respecți. A câștigat! Mă uit cu respect, cred că vrea să caute formule, toată formula asta complicată a societății românești și a politicii românești, și încearcă să caute soluții. Venind nou în politica mare din calitatea de primar la Sibiu, nu e așa usor. Nu se pot învăța lucrurile în două zile. Numai până capeți informațiile necesare pentru a lua decizii... Cred că se vor întâmpla lucruri”, a spus Marian Vanghelie, care a adăugat că a vrut ca Victor Ponta să devină președinte „pentru partid, nu pentru el, că nu era vorba despre Victor Ponta”.

„Nu l-am agreat niciodată, pentru că – am să fiu lipsit de modestie - sunt un om foarte pragmatic și pot să citesc pe cineva... dacă mă uit la Victor Ponta, rar am văzut calități la el”, a mai spus fostul vicepreședinte PSD.

Întrebat cum colaborează Victor Ponta cu Klaus Iohannis, Marian Vanghelie a răspuns: „Uitați-vă un pic la Victor Ponta din campanie și dinaintea campaniei, cum vorbea cu Klaus Iohannis. A spus că Klaus Iohannis de doi metri și nu știu cât a venit la el umil, s-a lăsat în jos. Și asta nu cred! A vrut să-l umilească pe Klaus Iohannis, el venind și citind niște cartoane. E adevărat, Klaus... n-a spus prea multe lucruri, dar i-a spus să nu mai citească de pe cartoane. A căutat toate formulele de a-l jigni și astăzi e în stare să se facă preș”.

Da! El e în stare să se facă preș”, a asigurat primarul sectorului 5, amintind de o declarație a lui Victor Ponta, pe Facebook, în care premierul ar fi spus, după vizita lui Klaus Iohannis în Franța, la invitația lui Francois Hollande, că „România e reprezentată la cel mai înalt nivel”.

„Când se ducea Traian Băsescu la Consiliul European, România nu era reprezentantă la cel mai înalt nivel? De ce făcea circul ăla timp de o săptămână? Și că vrea să se ducă, și că vrea să reprezinte România, și că el în calitate de prim-ministru... Păi nu era cel mai înalt nivel? El se gândește acum la problemele lui cu Ghiță”, a mai spus Marian Vanghelie.

Face partid nou cu Geoană

Vanghelia şi Mircea Geoană vor lansa împreună o nouă construcţie politică. Deşi nu a vrut să spună cine îl va urma, primarul sectorului 5 a dat asigurări că mulţi membri PSD îi vor urma. 

"O să vedeți când vom stabili de comun acord, și într-o perioadă foarte scurtă, până în 1 februarie. Împreună cu grupul de inițiativă vom demara construcția unui alt partid de centru stânga, a unui partid nou, curat. Noi credem că suntem PSD-ul adevărat. Nu eu singur, Marian Vanghelie, individual. Este vorba de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și de alte mii și zeci de mii de oameni”, a spus Marian Vanghelie.

„O să vedeți între 1 februarie și 30 februarie (sic!) câți oameni, vorbim de oameni acum, nu de parlamentari”, a adăugat primarul sectorului 5.

El i-a acuzat pe Victor Ponta și pe Liviu Dragnea că au uitat de oamenii care „au alergat pentru Victor Ponta, nu vorbim să-l și voteze, au și alergat să aducă alți votanți să voteze pentru Victor Ponta”.

„Vorbesc de campanii pe care le-au câștigat? Dacă nu erau Crin Antonescu și USL-ul, câștigau ei campanii cu 55%?”, a mai spus Marian Vanghelie.

Mai multe