"Vânzătoarea" de acatiste

15 aprilie 2015 22:15   Național
Ultima actualizare:

Nu ştii ce trebuie să scrii într-un acatist? Nu-i problemă! Pentru preţul corect te ajută ea: ”vânzătoarea” de acatiste. Reporterul Click! a apelat la serviciile ei, iar totul l-a costat 5 lei.

Marţea este nebunie la Biserica Sfântul Anton din Capitală. Este ziua când oameni de toate vârstele vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a sfântului. Cine reuşeşte să vină nouă săptămâni la rând sau dă un acatist, pe care preotul să-l citească în tot acest timp, dorinţele i se împlinesc.

Vestea s-a răspândit în toată ţara şi aşa enoriaşii s-au înmulţit, şi odată cu ei şi afaceriştii. În faţa lăcaşului de cult au apărut femei care fac bani de pe urma acatistelor. Vin cu ele scrise de acasă şi le personalizează în funcţie de cumpărător.

”Zi-mi cum te cheamă şi pe cine mai vrei să treci aici. Andreea se roagă pentru iertarea păcatelor, sănătate, spor în casă, la muncă, afaceri, alungarea răului din casă, dezlegarea de blesteme. E bine aşa?”, mă întreabă ”vânzătoarea”, care a completat foaia cu care a venit gata scrisă de acasă.

În momentul când şi-a dat seama că este fotografiată, femeia a anunţat că nu o face pentru bani, ci doar ca să ajute oamenii. Când a văzut, însă, hârtia de 5 lei, pe care am scos-o din portofel, a sărit imediat să o ia.

În spatele meu o altă persoană aştepta acatistul.

Mai multe