Verificări la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după moartea a trei pacienţi

8 iulie 2016 13:33   Național
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a început verificări la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după decesul, în luna iunie, a trei pacienţi internaţi pentru diferite intervenţii chirurgicale, potrivit News.ro. Aceștia au suferit complicaţii după ce au contactat bacterii intraspitaliceşti.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, vineri, pentru News.ro că verificările inspectorilor vizează secţiile Ortopedie şi Chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, unde au fost internaţi cei trei bolnavi, care ulterior au murit.

„Se fac verificări pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele. Ne-am autosesizat, inspectorii noştri s-au deplasat deja la spital, pentru a vedea cum stau lucrurile. Urmează să decidem un plan de măsuri”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Reprezentanţii spitalului afirmă că decesul celor trei pacienţi nu s-ar datora infecţiilor intraspitaliceşti.

„Cei trei pacienţi nu au murit în urma infecţiei cu Clostridium difficile. Nu se poate spune nici măcar faptul că infecţia a agravat starea lor de sănătate. Decesul nu s-a produs la scurt timp după apariţia infecţiei, ci la săptămâni sau chiar o lună de zile. Doar în urma unor constatări anatomo-patologice s-ar fi putut spune că decesul s-a produs în urma infecţiei”, a declarat presei Mihaela Prelipcean, medic epidemiolog-şef al spitalului.

Ea a mai precizat că au fost începute verificări în cadrul spitalului, pentru a vedea dacă toate procedurile în cazul celor trei pacienţi au fost respectate.

Mai multe