Veste proastă! Metroul nu va mai ajunge în Pantelimon

16 martie 2016 23:23   Național
Ultima actualizare:

Magistrala 5 de metrou nu se va mai construi până în Pantelimon, ci se va opri la Iancului, cu patru stații mai înainte decât sunt în proiect.

Anunțul a fost făcut de Emanoil Dascălu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Acesta dă vina pe cei din Primăria Capitalei, care nu ar fi interesați de continuarea lucrării.

”S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piața Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la stația Iancului, nu va mai cuprinde partea a doua. Linia de metrou e planificată până în Pantelimon, însă întrebarea se pune dacă primăria, care e beneficiarul lucrării, e in­teresată și se pare că nu e in­teresată. Există finanțare pentru linia spre Otopeni”, a spus Dascălu. În vara anului viitor, primul tronson al Magistralei 5, Drumul Taberei-Eroilor, va fi inaugurat. Pentru secțiunea doi, Universitate-Pantelimon, exista un termen de finalizare a execuției: anul 2020, acum Metrorex aflându-se la stadiul de proiect tehnic. În prezent, în Bucureşti, circa 600.000 de persoane circulă zilnic cu metroul.

Mai multe