Vești bune în ”Cazul Smicală”. Mama celor doi copii luați cu forța de autoritățile finlandeze spune că aceștia se vor întoarce acasă

2 februarie 2021 22:30   Național
Ultima actualizare:

Drama prin care trece Camelia Smicală, doctorul român căruia statul finlandez i-a luat cu forța cei doi copii se apropie de sfârșit. Camelia Smicală a anunțat că în sfârșit, după cinci ani de suferință, sunt semne că își va putea îmbrățișa fără frică copiii care se vor întoarce definitiv la ea.

Camelia Smicală are în sfârșit motive de bucurie după ce în ultimii cinci ani s-a luptat din răsputeri pentru a-și recupera copiii luați de statul finlandez. Doctorița a declarat conform siteului r3Media, că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și pentru prima oară după mulți ani nu au pus-o la zid, nu au acuzat-o de nimic și i-au dat speranțe.”Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat”, a scris ea.

Cum a ajuns o româncă din Piatra Neamț să se lupte cu statul finlandez

În 2015, Camelia Smicală, un medic din Piatra-Neamț căsătorit cu un cetățean finlandez, a amenințat că pleacă de-acasă împreună cu cei doi copii, un băiat și o fată, în urma abuzurilor soțului său finlandez. Bărbatul nu a acceptat despărțirea și s-a răzbunat. A anunțat autoritățile, care au descins în forță și au luat copiii. De-atunci, Camelia Smicală a început un adevărat război cu autoritățile finlandeze pentru a-și recupera cei doi copii, Mihai și Maria. A făcut numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației, dar fără succes. În acești cinci ani, povestea a devenit și mai dură: cei doi frați au fost ținuți separați unul de celălalt, chiar dacă și-au exprimat dorința de a se întoarce la mamă.

Proteste în România în sprijinul Cameliei Smicală

În țară, au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor. Zeci de oameni s-au adunat vara trecută de mai multe ori la sediul Ambasadei Finlandei din București, la un miting de solidaritate cu doctorița Smicală și cei doi copii ai ei care nu vor decât să fie împreună.”Ne-am săturat să fim mințiți și batjocoriți! Trebuie să se ia măsuri cât mai repede! Acești copii trebuie ajutați să ajungă acasă, în România! Să nu mai fie torturați! Cerem autorităților să facă dreptate cât mai repede! Să nu ne mai mintă!”au scandat românii care au ieșit în stradă pentru ca doctorița din Piatra Neamț să-și primească înapoi cei doi copii.

Citește și

Copiii româncei din Finlanda condamnată de stat imploră președintele să-i ”elibereze”

Româncă din Finlanda condamnată pentru defăimarea instituției care i-a luat copiii

Mai multe