Vicepreşedintele american vine în România! Ce spune Traian Băsescu despre vizita oficialului

12 mai 2014 12:10   Național
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american, Joe Biden, va veni săptămână viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu Traian Băsescu şi Victor Ponta despre situaţia din Ucraina, potrivit unor surse oficiale, conform Mediafax.

Vizita nu a fost anunţată oficial şi momentan este programată pentru finalul săptămânii viitoare. Traian Băsescu a vorbit despre anunţul venirii lui Biden în România şi a explicat că nu are încă date oficiale, probabil din raţiuni de securitate. Preşedintele român a adăugat, la Adevărul Live, că Biden va fi însoţit de şeful Pentagonului.

"Eu am făcut o invitaţie vicepreşedintelui Biden, dânsul a dat o dată aproximativă. Am convenit să dăm simultan comunicatele legate de vizită. Cred că e o chestiune de securitate deocamdată. Vestea a apărut acum şi s-ar putea să fie pe site-ul Casei Albe, dar nu aş risca să pronunţ date exacte, neştiind dacă a apărut pe site-ul Casei Albe. Vine şi şeful Pentagonului. SUA doresc să-şi facă, să spunem, obligaţiile de partener strategic faţă de România şi prin semnificaţia vizitelor şi prin contribuţii directe la creşterea nivelului de securitate al României", a declarat Băsescu.

Citeşte aici interviul integral cu Traian Băsescu

Mai multe