Victor Ponta, luat peste picior de Lucian Mîndruță. Și-a căutat-o cu lumânarea

24 decembrie 2016 13:31   Național
Ultima actualizare:

Victor Ponta a vrut să-i aplice o lovitură sub centură lui Dacian Cioloș, prim-ministrul în funcție, însă ironiile s-au întors împotriva lui. Fostul premier a primit o replică acidă de la Lucian Mîndruță chiar pe contul personal de Facebook.

Vineri, 23 decembrie, fostul premier Victor Ponta îi chema ironic pe cetățeni în stradă pentru a condamna un presupus aviz dat de guvernul Cioloș unei noi exploatări aurifere în Apuseni. Ponta îi chema la ”luptă” și pe ”principialii” Moise Guran, Lucian Mîndruță și Nicușor Dan. ”Hai - ne vedem la Universitate să protestăm: "Jos Ponta". Gurane, Mîndruță, Nicușor - lăsați sarmalele și la luptă "principialilor". Wow - ce si-au mai batut joc de oameni!”, a scris Ponta pe contul personal de Facebook.

Știrea răspândită de Victor Ponta a fost însă imediat infirmată de purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu. ”Faceți o confuzie voită și distibuiți informații mincinoase în preajma Crăciunului. În știre sunt oricum mai multe confuzii: nu e vorba de aur ci de cupru, nu e vorba de explorare și nici de exploatare ci de un permis de prospecțiune și în final de fapt nu e vorba de faptul că guvernul Cioloș a dat undă verde la explorare ci Guvernul Ponta. ANRM nu a dat anul acesta o licență de exploatare, nici măcar una de explorare. Licența de explorare se aprobă doar prin Hotărâre de Guvern și nu s-a întâmplat în 2016. Exista doar un permis de prospecțiune pentru acea firmă în zona adiacentă perimetrului Rovina. Perimetru pentru care această firmă a primit în 2015 - când erați prim-ministru - o licență de exploatare pe 20 de ani. Această licență nu a fost aprobată de Guvernul Cioloș anul acesta”, a răspuns Iolu la postarea lui Ponta.Nici Mîndruță n-a rămas dator. Jurnalistul l-a luat pesgte picior pe Victor Ponta cu o aluzie la vechiul prieten al fostului premier, fugarul Sebastian Ghiță. ”Domnu' Ponta, înțeleg că mă chemați la protest. Vin, cu o singură condiție: să-l chemați și pe dl. Ghiță. Poate are niste fișicuri de bani, să le dăm foc și să ne încălzim”, a răspuns Mîndruță chiar pe contul personal de Facebook al Lui Ponta, primid aproape 800 de aprecieri de la urmăritorii fostului premier.

Mai multe