Victor Ponta: Scoateţi-o de pe listele electorale pe Elodia Ghinescu!

7 august 2012 13:01   Național
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Victor Ponta a solicitat miniştrilor reposnsabili să verifice listele electorale utilizate pentru referendumul din 29 iulie şi să stabiliească dacă s-au regăsit persoane decedate sau fără cetăţenie.

"Vă rog doar să verificaţi cât mai rapid posibil, prin mijloacele administrative pe care le aveţi, dacă pe listele electorale permanente la 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, fără cetăţenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege. Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe generalul Pacepa şi pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai susţinut că deplânge faptul că tocmai Traian Băsescu exercită presiuni asupra Curţii Constituţionale şi a făcut din nou apel pentru încetarea acestor presiuni.

În 2 august, Curtea Constituţională anunţa că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente.

Mai multe