VIDEO Avocat bătut de interlopi

7 ianuarie 2019 11:21   Național
Ultima actualizare:

Un avocat din Craiova a ajuns la spital după ce, susţine el, a fost bătut de fratele unui fost poliţist. Avocatul reprezenta o tânără care urma să depună plângere împotriva celor doi fraţi pentru trafic de persoane. Incidentul a vut loc chiar în faţa cabinetului avocatului, iar acum acesta va depune plângere şi pentru agresiune.

Avocatul Eugen Ruican se afla în faţa cabinetului său, împreună cu o clientă cercetată într-un dosar de trafic de persoane, în momentul în care a fost agresat. Ruican susţine că fratele poliţistului l-a aşteptat şi apoi l-a lovit cu putere în piciorul la care are o infirmitate, în urma unui accident rutier.

Avocatul îl ştia pe cel incriminat de clientă, pe Dan Ilina, fost poliţist la Secţia 3 Craiova, pe care-l şi apărase în trecut, într-un caz de ultraj.

Avocatul şi fostul poliţist chiar au vorbit la telefon despre cazul femeii, iar cel ce nu demult a fost om al legii l-a sfătuit pe avocat să îşi înşele clienta.

Avocatul nu a urmat indicaţiile fostului poliţist, ci şi-a sfătuit clienta să depună plângere împotriva celor doi. Imediat după ce a făcut acest lucru, avocatul a fost agresat şi crede că femeia le-ar fi spus poliţistului şi fratelui său că va face plângere.

Avocatul a ajuns la Spitalul de Urgenţă cu dureri cumplite la picior, iar oamenii legii au început o anchetă în acest caz.

Dan Ilina a fost poliţist până în anul 2016 când şi-a dat demisia. Tot el, în anul 2010, şi-a abandonat uniforma timp de 3 luni pentru a face bani în străinătate, la cules de căpşuni. Avocatul bătut susţine că va depune plângeri împotriva fostului poliţist şi a fratelui său atât la Crima Organizată, cât şi la DIICOT.

Mai multe