VIDEO Ce se întâmplă cu Casa Poporului de "Zilele Bucureştiului"

18 septembrie 2014 12:25   Național
Ultima actualizare:

Transformare de senzaţie pentru Casa Poporului de "Zilele Bucureştiului". Cea de-a doua clădire din lumea ca mărime va lua forme dintre cele mai ciudate, graţie unui joc de imagini 3D unic în Europa. Click! vă prezintă în premieră o bucăţică din acest show care vă va impresiona şi vă invită să-l savuraţi în întregime sâmbătă, începând cu ora 23.00.

iMapp Bucharest 555 este numele spectacolului multimedia care va avea loc pe faţada Casei Poporului, sâmbătă seară. E vorba de 5 show-uri a câte 5 minute și 55 de secunde, pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Cinci echipe de artişti din toată lumea se vor întrece în a da faţadei Casei Poporului forme nemaiîntâlnite, demne de filmele SF. Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, printr-un show de excepție. După ce vor avea loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real. Astfel, începând cu ora 23.05, show-ul debutează cu echipa "Maxintensity" din Ungaria, urmata de echipa "The Macula" - Cehia, echipa "Damien Fountain" din Franta, "Les Ateliers Nomad" din Romania si se incheie cu proiectiile echipei "SevenZero" din Polonia.

Mai multe