VIDEO Cea mai tare perlă de până acum la Bacalaureat

2 iulie 2014 10:38   Național
Ultima actualizare:

O tânără a oferit în timpul unui interviu acordat ştirilor de la Antena 1 perla acestei sesiuni de Bacalaureat. La ieşirea din sala de clasă fata a zăbovit câteva secunde pentru a vorbi de performanţa realizată la proba scrisă de Limba şi Literatura Română.

Întrebată de reporter cum s-a descurcat la proba scrisă de Limba şi Literatura Română fata a fost puţin bulversată, dar mândră de realizările sale. Clipul are un final genial. Fata, foarte mulţumită de ea înseşi, a fost stăpână pe "arta poetică" care i-a căzut la subiectul al treilea şi din cei trei autori pe care îi avea la alegere(n.r. Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga), domnişoara a comentat opera lui Nichita Stănescu.

I-au picat trei scriitori, iar ea a scris despre altul. 

"Ne mai vedem vreo 3 sesiuni deacum încolo, că dau de vreo 2 ani, e grea frate româna asta, sunt mulţi termeni", a scris unul dintre candidaţi.

Un altul, revoltat că are din nou poezia la subiectul principal, a avut un mesaj vulgar pentru profesori: "Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce p…a mea e al zecelea an cand dau ăştia liric, dar uite vă scriu eminescu – ion".

Într-un moment de sinceritate, un elev a dat vina pe profesorul de la clasă pentru slaba sa pregătire pentru examen: "profa mea de română la clasă nu făcea nimic, făcea meditaţii şi lua banii colegilor, iar eu nu am facut nimic, am citit Moromeţi, ca asta ne-a zis că ne dă".

Un alt candidat a venit cu o altă explicaţie pentru lipsa de pregătire: "eu ma duc la ASE, nu-mi trebuieşte româna".

Un alt elev a explicat profesorilor, de ce tinerii nu sunt interesaţi de literatură: ,,Lectura nu mai e la bază ea e pe cale de dispariţie, deoarece fetele sunt interesate de maşini, de bani, de case, de ţigani şi multă distracţie’’.

Un candidat a fost şi mai vehement: "Oricum mori de foame cu cultura, ce dracu", în timp ce altul consideră că tinerii trebuie să se menajeze pentru a face faţă volumului de lectură: "Tre să ai grijă de tine frate ca să ai o viaţă liniştită şi să poţi citi toate operele astea". Sursă perle, adevărul.ro.

Mai multe