VIDEO Copii cu dizabilităţi, rămaşi fără adăpost

18 ianuarie 2019 11:31   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a izbucnit în această dimineaţă la un centru de plasament pentru copiii cu dizabilităţi din Oradea! Fumul gros putea fi văzut de la mare distanţă. Pompierilor le-a luat ore bune să lichideze focul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Cauzele izbucnirii flăcărilor rămân deocamdată necunoscute.

Flăcările au izbucnit puţin înainte de ora 8 dimineaţa. Focul a cuprins parterul, mansarda şi acoperişul centrului de plasament, pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi.. Norocul copiilor, toţi abandonaţi şi cu probleme de sănătate, e că se aflau în microbuzul de şcoală. Vecinii în schimb au tras o sperietură zdravănă.

Misiunea pompierilor a fost una dificilă. Trei ore s-au luptat cu flăcările.

Opt copii, abandonaţi şi bolnavi, locuiesc în centrul de plasament afectat de flăcări. Au vârste cuprinse între 7 şi 18 ani. Deocamdată nu se ştie de la ce a pornut incendiul. O posibilă cauză ar putea fi legată de faptul că încălzirea se făcea pe gaz. Mansarda a fost distrusă aproape în totalitate. Până când clădirea va fi reabilitată, copiii vor fi mutaţi la un alt centru de plasament.

Mai multe