VIDEO Emilia, îngerul salvator de la Oradea

6 decembrie 2018 12:04   Național
Ultima actualizare:

O mamă din Oradea a făcut un gest impresionant, după ce fiica ei a murit într-un accident rutier. Femeia a acceptat ca organele fetei sale de 8 ani să fie donate, după ce copilul a intrat în moarte cerebrală. Astfel, inima şi plămânii copilei vor salva alte două vieţi.

Emilia, fata de 8 ani, a fost transportată în comă la spital imediat după accident cu traumatism cranio-cerebral sever, leziuni la nivelul toracelui şi abdomenului. Deşi a fost operat imediat, copilul nu şi-a mai revenit. Medicii au întrebat-o pe mamă dacă este de acord cu donarea de organe. Prima reacţie a femeii a fost să refuze, dar până la urmă raţiunea a învins.

Eforturile medicilor pentru a-i salva viaţa Emiliei au fost uriaşe, dar leziunile suferite nu i-au dat acesteia nicio şansă.

Cum s-a primit acordul mamei pentru donarea de organe, chirugii au intrat în operaţie.

Gestul mamei copilei decedate i-a impresionat chiar şi pe medici.

Inima Emiliei, fata de 8 ani din Oradea, a ajuns cu un elicopter la Târgu Mureş, unde un copil de 10 ani aştepta de 3 ani pentru un transplant.

Plămânii fetei au fost trimişi să salveze altă viaţă la Viena. După moartea Emiliei, Anamaria a rămas cu două fiice, în vârstă de 10 şi 17 ani, pe care le creşte singură.

Mai multe