VIDEO EXCLUSIV Ne pregătim de război în Ucraina? Echipament militar, staţionat în gară la Ploieşti

4 septembrie 2014 17:24   Național
Ultima actualizare:

Membrii NATO prezenţi la Summit-ul istoric de la Newport, Marea Britanie, sunt pregătiţi să ofere asistenţă militară Ucrainei în contextul crizei din estul acestei ţări şi pe fondul tensiunilor cu Rusia.

Potrivit Mediafax, Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că un plan pentru un armistiţiu în estul separatist al Ucrainei urmează să fie semnat vineri, la Minsk, şi că NATO îi susţine pe membrii săi care sunt pregătiţi să furnizeze asistenţă militară Ucrainei.

Fotoreporterii Click! au surprins un tren încărcat cu vehicule militare staţionat în gara din Ploieşti, fapt ce ne duce cu gândul la conflictul militar din Ucraina. Miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a

Criza din Ucraina, care a provocat cele mai grave tensiuni între occidentali şi ruşi de la sfârşitul Războiului Rece, va fi în centrul summitului NATO, care trebuie să-şi reafirme sprijinul pentru preşedintele Poroşenko şi să accentueze presiunile asupra Moscovei, acuzată de agresiune militară în Ucraina. Un alt punct a fost legat de posibila participare ca stat coordonator în proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina in domeniul apărării cibernetice.

România este pregătită să îşi asume unul din cele patru programe ale NATO, în calitate de naţiune lider,  şi programul pe care dorim să ni-l asumăm este legat de apărarea cibernetică a Ucrainei, a anunţat miercuri seară Traian Băsescu.

Mai multe