VIDEO EXCLUSIV Un parapantist a căzut în gol de la 40 de metri în Poiana Brașov. Reacția echipajelor de urgență pentru Click!

5 decembrie 2021 12:31   Național
Ultima actualizare:

Un parapantist s-a agăţat, duminică, în cablurile telecabinei din Poiana Brasov. Imaginile au fost surprise de reporterii Click! Mai multe echipaje de medici, pompieri, salvamontişti şi jandarmi s-au deplasat la faţa locului.

Un bărbat a rămas agățat în cablurile instalației de transport din Poiana Brașov după ce s-a lansat cu parapanta din vârful masivului Postăvarul.

Cel mai probabil, din cauza unei manevre greșite și pentru că nu a reușit să își păstreze înălțimea, undeva la jumătatea distanței, spre Poiana Brașov, a pierdut din altitudine și s-a agățat în cablurile de la telecabină. Lucrătorii de la telecabină au oprit imediat instalația și au eliberat zona, astfel încât salvatorii să poată interveni în siguranță.

Conform salvamontiștilor, bărbatul a căzut în gol 40 de metri: ”În momentul în care s-au început procedurile de salvare, parapantisul a aluncat de pe cabluri, cazând o distanță de aproximativ 40 de metri. Norocul face ca parapanta să se fi deschis atunci și să fi atenuat foarte mult din cădere”, a declarat Cătălin Petrescu, de la Salvamont Brașov. 

Citește și:

VIDEO Misiune de salvare spectaculoasă! Un parapantist a rămas agățat de firele de înaltă tensiune

Păzea, că aterizez... pe casă! Parapantist salvat de un horn, după ce a căzut în gol 100 m

Victima este conştientă, dar a suferit multimple traumatisme la coloană şi bazin. ”Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, este conştient şi a suferit mai multe traumatisme la nivelul coloanei şi al bazinului, prin precipitare de la aproximativ 40 de metri”, a transmis ISU Braşov. 

Mai multe