VIDEO Experimentul Piteşti, reeducare prin tortură

6 noiembrie 2018 15:02   Național
Ultima actualizare:

Între anii 1949 şi 1952, la închisoarea din Piteşti, autorităţile comuniste au încercat crearea prin tortură a unui nou tip de om. Inspirat de ceea ce este cunoscut în istorie drept "Experimentul Piteşti", celebrul regizor Alexander Hausvater a pus în scenă o piesă terifiantă pentru Festivalul Teatrului de la Piteşti.

Premiera spectacolului "Experimentul P." a deschis ediţia din acest an a Festivalului Internaţional al Teatrului de la Piteşti.

Oamenii au fost torturaţi la Piteşti într-un mod inimaginabil. Prin acest experiment se urmărea golirea de personalitate, de amintiri, visuri şi idealuri şi totodată transformarea omului într-un individ plin de ură.

Spectacolul este interzis minorilor din cauza nudităţii şi durităţii, regizorul încercând să expună întocmai ce s-a întâmplat în cadrul Experimentului Piteşti.

Regia, muzica şi actorii au facut o sală întreagă să plângă şi să aplaude în picioare spectacolul.

Experimentul Piteşti a fost cel mai mare şi mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din Blocul de Est. Între o mie şi 5 mii de persoane au suferit de pe urma acestui terifiant experiment.

Mai multe