VIDEO Femeie din Oradea, încătușată de poliție pentru că a refuzat să poarte masca, a înjurat și a fugit

11 decembrie 2020 12:58   Național
Ultima actualizare:

Scandal în plină stradă, în Oradea, după ce o femeie a fost somată de polițiști să își așeze corect masca de protecție. Pentru că i-a înjurat și a fugit de oamenii legii, femeia a fost încătușată și dusă la secție. Imaginile fac vâlvă pe Internet.

O femeie din Bihor, atenţionată de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat pe oamenii legii, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă. Poliţiştii au fost obligaţi să o urmărească şi, în final, să o încătuşeze ca să o ducă la sediu, scrie Adevarul.ro.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect. "Patrula formată din doi poliţişti de la Biroul de Ordine Publică diu cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, au observat o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecţie. Ei au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoştinţă faptul că purtarea necorepunzatoare a măştii de protecţie reprezintă contravenţie. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, iar când poliţiştii i-au spus că refuzul de a se legitima reprezintă contravenţie, a luat-o la fugă", a explicat Fărcuţa.

"Aceasta a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea, unde a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din Oradea. Faţă de aceasta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii şi conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măştii de protecţie", a mai spus comisarul şef Alina Fărcuţa. 

Citește pe adevarul.ro cum s-a petrecut incidentul

Mai multe