VIDEO Incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Un pacient a dat foc izolatorului

21 aprilie 2021 12:57   Național
Ultima actualizare:

Alarmă de incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. 37 de persoane au fost evacuate și 4 persoane s-au intoxicat. Pompierii au intervenit, iar incendiul a fost lichidat.

UPDATE În urma incendiului, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților pentru a se interesa de starea acestora precum și de locul în care au fost transferați. Numărul de telefon la care pot apela este: 0722.359.050

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a luat foc. Incendiul a izbucnit miercuri, 21 aprilie, în jurul orei 11.40.

Pentru gestionarea situației au acționat, de la ISU Olt: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, de la ISU Dolj: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil, de la ISU Teleorman: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD, de la ISU Vâlcea: 2 ambulanțe SMURD.

Incendiul care s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina a fost lichidat după intrvenția pompierilor. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului și la etajul 1. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. 

Se pare că unul dintre pacienți a declanșat incendiul. „La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a Secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea,” a declarat Dan Stana, managerul Spitalului Județean Slatina, pentru Digi24.

Potrivit primelor informații, 22 de pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

Mai multe