VIDEO Incendiu masiv cu degajări mari de fum în zona industrială din Constanța. Există și pericol de explozie

3 iulie 2021 17:34   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, 3 iulie, la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din zona industrială a municipiului Constanţa.

Un nou incendiu în zona Industrială din Constanţa, în zona fostului depou de tramvaie. „Incendiul a fost localizat, astfel ca pericolul extinderii la vecinătăţi a fost eliminat.  Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată in proximitate, va fi transmis mesaj RO-Alert”, arată un mesaj al IGSU.

În zonă acţionează 9 autospeciale de stingere, o autospecială de cercetare CBRN, 2 ASII, 2 echipaje SMURD, 45 subofiţeri si 4 ofiţeri, 2ASAS OIL Terminal cu 10 servanti.Din primele informaţii, incendiul s-a produs la o magazie de circa 500 m în care este depozitat carton bituminos, ce aparţine fabricii de BCA Celco.

ISU Constanța a transmis că nu sunt victime. Numărul echipajelor de intervenție au fost suplimentate. Având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis și un mesaj RO-ALERT către populație. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, autorităţile au fost alertate prin 112 că s-au produs trei explozii şi că se vede mult fum gros alb, informează Digi 24.

Mai multe