VIDEO Maternitatea Giuleşti se redeschide. Încă 3 paturi pentru marii arşi. 14 în total
Internările la Maternitatea Giuleşti se vor relua după ce rezultatele anchetei au arătat că nu există probleme. În ciuda zecilor de copii născuţi la Giuleşti şi infectaţi cu stafilococ auriu, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţă că maternitatea va fi din nou deschisă pacienţilor începând de vineri. În tot acest timp, nouă angajaţi ai unităţii medicale au fost amendaţi cu zece mii de lei pentru că nu au respectat normele de siguranţă şi asta a dus la îmbolnăvirea bebeluşilor. Tot Sorina Pintea a precizat că în lunile următoare România va avea 3 paturi în plus pentru pacienţii arşi, numărul lor ajungând astfel la 14. Insuficient pentru a trata însă victimele unei tragedii precum cea de la Colectiv.
SORINA PINTEA - ministrul Sănătăţii
Începând de vineri în Maternitatea Giuleşti se vor relua internările. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme, vrem să fim siguri, de aceea, vineri Maternitatea Giuleşti îşi va redeschide porţile.
Anunţul Ministrului Sănătăţii vine după ce internările au fost oprite mai multe săptămâni în urma scandalului privind infecţia bebeluşilor cu stafilococ auriu. 75 de probe au fost prelevate, iar majoritatea au avut rezultate negative. Angajaţii maternităţii, de la care s-ar fi răspândit bacteria în rândul copiilor, au fost amendaţi.
SORINA PINTEA - ministrul Sănătăţii
Decizia inspectorilor a fost să amendeze personalul medical din această unitate şi să amendeze unitatea sanitară cu 10.000 de lei.
45 de nou născuţi de la Maternitatea Giuleşi au fost infectaţi cu stafilococ auriu, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică a solicitat maternităţii să sisteze internările începând din 30 noiembrie.
Sorina Pintea a anunţat şi că ţara noastră va avea în următoarele luni paturi suplimentare pentru tratarea marilor arşi.
SORINA PINTEA - ministrul Sănătăţii
Câte paturi am putea avea în următoarele 3 luni. Păi am putea avea 14 paturi. Pe lângă cele 11? Nu. 11 + încă 3 paturi. Deci vom avea 14 paturi care vor putrea trata marii arşi, Timişoara, Floreasca şi Spitalul de Arşi.
Chiar şi cu aceste 3 paturi noi, România nu va fi capabilă să trateze pacienţii cu arsuri grave, mai ales dacă numărul lor va depăşi numărul de paturi. Cazul răniţilor de la Colectiv încă bântuie memoria românilor când spitalele nu au putut trata victimele incendiului. În lipsa paturilor şi a echipamentelor specifice, ţara noastră se va găsi din nou nevoită să îşi trimită pacienţii în alte ţări pentru a fi salvaţi.