VIDEO Misiune grea de salvare! Coșmarul unei gravide

23 martie 2018 13:42   Național
Ultima actualizare:

Viscolul năprasnic de astăzi a blocat multe drumuri, iar salvatorii s-au chinuit ca să ajungă la oamenii rămași în mașini. O gravidă a fost preluată de pompieri, de pe DN4 București-Frumușani.

Iarna grea din martie a paralizat circulația pe drumurile din țară, dar și din Capitală. În buricul orașului, pe platoul de la Academia Militară, un autocar cu 22 de copii greci s-a blocat.

A fost nevoie de intervenția pomiperior de la ISU București-Ilfov, care au venit cu o autospecială și un utilaj RATB ca să-l tracteze.

Până la urmă, firma de transport le-a pus micuților la dispoziție un alt mijloc de transport. Astăzi, la orele prânzului, pe drumurile din București a fost patinoar. Utilajese treceau, răzuiau zăpada, dar nu aruncau cu nimic în urmă.

E patinoar în Capitală

”Se circulă îngrozitor, e zăpadă mare pe carosabil, iar acolo pe a trecut cu lama e gheață, pentru că nu au topit-o cu nimic. N-am văzut nici un utilaj care să arunce cu ceva în urma lui”, s-a plâns un taximetrist.  

O ambulanță a rămas înzăpezită în localitatea ilfoveană Bragadiru, pe strada Toamnei. Medicii aveau o solicitare de la o pacientă de 85 de ani. Au plecat pe jos, în vâtaia vântului, preț de un kilometru.

O altă Salvare, care transporta bolnavi la dializă, a rămas blocată în zăpadă, pe strada Tuberozei, din comuna Pentelimon, aproape de București. Și de data asta, salvatorii ISU a scos-o din troiene.

60 de mașini, blocate pe DN4

Pe pe DN4, București-Frumușani, un microbuz se află răsturnat în șanț, iar 60 de mașini nu mai pot înainta. Au fost trimise la fața locului 2 echipaje SMURD, o autospecială de stingere, o alta pentru victime multiple și a fost cerut sprijinul voluntarilor de Rescue 4x4, care intervin cu mașini de tren ca să scoată oamenii împotmoliți.

O gravidă, care se afla într-un autoturism blocat, a fost preluată de medici. Potrivit ISU București-Ilfov, la fața locului se află un utilaj de deszăpezire și un echipaj de Poliție.

În jurul orei 14.00, femeia însărcinată a ajuns la Spitalul Polizu, iar mașinile au fost deblocate. DN4 a fost închis.

Mai multe