VIDEO Momentul în care bancomatul de pe bulevardul Theodor Pallady a fost aruncat în aer

22 mai 2019 12:14   Național
Ultima actualizare:

Au apărut imaginile care suprind momentul în care hoții au dinamitat bancomatul de la sucursala BCR de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală. Atacul a fost dat de două persoane. Mai puțin de 10 secunde le-a luat atacatorilor să monteze un dispozitiv cu material explozibil în bancomat. Momentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere.

Atacul a fost dat la ora 4 dimineața. De bancomat se apropie două persoane care purtau pelerine de ploaie de culoare închisă. Unul împinge un fel de tavă lungă  într-o fantă a bancomatului. Celălat stă la mai puțin de un metru de el, probabil pentru a- ajjuta în caz de nevoie. Treaba a mers foarte repede, iar cei doi s-au îndepărat în viteză de bancă. În câteva secunde bancomatul a fost aruncat în aer.

Pe o cameră de supraveghere din interiorul băncii a fost înregistrat momentul exploziei: la ora 04 și 8 minute.

Acesta este primul bancomat aruncat în aer în Capitală. Poliţiştii Secţiei 13 din Bucureşti au fost sesizaţi, luni dimineaţă (20 mai ), că dintr-o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady, s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar bancomatul este distrus. Încă nu se știe suma furată dar bancomatul a fost făcut praf.

4.20. Este momentul când un apel la 112 semnala că la parterul unui bloc, s-a produs o explozie la intrarea într-o filială BCR. Intrarea în bancă a fost pur și simplu pulverizată iar explozia s-a auzit pe tot bulevardul.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a rezultat că a fost sustrasă suma de peste 350.000 lei (RON + valută). De asemenea, prejudiciul total urmează a fi stabilit după ce unitatea bancară va evalua toate pagubele suferite. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Mai multe